Er is geen opleiding voor het opvoeden van een kind

Je hoopt alleen als ouder wel dat je het een beetje goed doet

Krijg zicht op wie jouw kind van nature is en krijg handvatten om daarop aan te sluiten.

Human Design geeft je een handleiding om je kind nog beter te gaan zien, horen en begrijpen

Er zijn de nodige handboeken over opvoeden geschreven, maar wie zo'n boek weleens ter hand heeft genomen weet dat het echte leven veel gecompliceerder is. Bovendien geldt als eerste wet van opvoeden: dat wat voor het ene kind werkt, niet automatisch voor een ander kind werkt. 

 

Er bestaat een mogelijkheid om op vrij eenvoudige wijze meer zicht te krijgen op wat jouw kind werkelijk beweegt en motiveert. Je zult niet alleen meer grip krijgen op het gedrag van je kind, maar bovenal meer begrip voor dat wat jouw kind zo uniek maakt.

 

Als je je kind ten diepste begrijpt, kun je je hem of haar nog beter begeleiden. Je zult meer vertrouwen krijgen in je kind én in jezelf als opvoeder. Dat is een cadeau aan je kind, maar ook aan jezelf.

De uniciteit van mensen wordt steeds belangrijker

Organisaties zijn steeds minder op zoek naar aangepaste mensen, maar meer en meer naar mensen die hun authenticiteit, hun unieke kant, durven te leven. Eigenheid wordt steeds meer de sleutel naar maatschappelijk succes. 

 

En toch wordt ieder kind  - onbedoeld - afgebracht van zijn haar eigen unieke pad. Ook jouw kind past zich ieder dag aan. Thuis, op school, op de sportclub en onder de permanente invloed van reclames, vriendjes en vriendinnen. 

 

Je kunt dat nooit helemaal voorkomen, maar ken je de unieke aanleg van jouw kind, dan kun je je kind nog beter begeleiden. Je rol als ouder wordt daardoor leuker en jouw kind blijft, of komt meer in zijn of haar kracht.   

Ieder kind is een belofte voor de toekomst

Ieder kind past zich automatisch aan en verliest een deel van zijn of haar eigenheid, maar bij kinderen die in de ogen van volwassenen 'afwijkend gedrag' gedrag vertonen, gaat dat nog veel verder. Zij worden onderworpen aan onderzoek, krijgen één of meer labels en soms medicatie. 

 

Niemand kan beloven dat er geen extra hulp of medicatie voor een kind nodig is. Ik ook niet. Wat ik wel durf te stellen is dat we maar heel weinig over onze kinderen weten. Een analyse op basis van de natuurlijke aanleg van een kind - van ieder kind - levert altijd waardevolle informatie en handvatten op. 

Ondersteuning voor ouders en scholen

Ouders

Over opvoeden zijn veel boeken geschreven, maar de belangrijkste les is toch wel dat ieder kind anders is en om een eigen benadering vraagt. 

 

Kennis van de natuurlijke opmaak van je kind, geeft meer mogelijkheden om je kind op de juiste manier te begeleiden.

 

In één gesprek weet je meer over jouw kind dan je ooit te weten zou zijn gekomen. 

Lees meer

 

Scholen

Ik coach en adviseer leerkrachten en docenten bij vragen rond groeps-dynamica en gedrag. 

 

Zicht op de natuurlijke aanleg van één of meerdere kinderen, geeft vaak een ruimer perspectief en biedt mogelijkheden die tot nu toe vaak onbenut bleven.

 

In plaats van de focus op problemen, verschuift de aandacht meestal naar de mogelijkheden.

Lees meer

 

Jongeren

Er is een snel groeiende groep jongeren die hun eigen Human Design analyse laat maken.

 

Vaak zijn ze zo ver afgeraakt van wie ze in de kern zijn, dat ze echt niet meer weten wat ze willen en wat bij hen past.

 

Zeker bij keuzemomenten voor studie of bij sollicitatie, helpt het om je natuurlijke aanleg te kennen. 

 

Ook bij het aangaan van relaties is het helpend om meer te weten over je natuurlijke opmaak. 

Lees meer