Mijn naam is Bert van der Neut. 

 

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik geïnteresseerd in de dynamiek tussen mensen.

 

Ik studeerde mede om die reden meerdere sociale wetenschappen, maar ik was niet altijd overtuigd van de antwoorden die ik hier kreeg.

 

In mijn werk als ondernemer, internationaal businessconsultant en directeur van diverse scholen, werd mijn nieuwsgierigheid naar mensen alleen maar groter.

 

Ik verdiepte me in de teamrollen (Belbin), de Enneagramtypen en Jungiaanse mensbeelden, maar vond deze ook zeer beperkt in hun toepassingsmogelijkheden. Mensen zijn in relatie tot de ene persoon toch echt anders dan in relatie tot een andere persoon. Hoe zit dat dan?

 

Op het moment dat ik in aanraking kwam met Human Design wist ik direct dat dit de kennis was die ik altijd had gezocht. Ik pastte deze kennis eerst op mijzelf toe, toen op mijn partner en mijn kinderen. Het was verbluffend. Het heeft onze relaties verhelderd en verbeterd. 

 

Inmiddels heb ik van een paar honderd mensen hun design uitgelegd. Designs van volwassenen en van kinderen. Designs op individueel niveau en designs op niveau van gezinnen en teams. Iedere keer weer ben ik onder de indruk van hoe uniek wij als mensen zijn. 

 

Hoewel ik ook in het verleden gelukkig en succesvol was, is mijn gevoel van tevredenheid en geluk enorm toegenomen. Dat is wat ik ook bij andere mensen zie gebeuren. Ken je je eigen design en leef je vanuit je ware kracht, dan kosten veel zaken in het leven je minder energie, ben je effectiever en ervaar je meer voldoening.