Het belang van de circuits in Human Design

"Als je je design als een printplaat kunt zien, ga je anders naar je design kijken. 

Je ziet dan veel beter de beweging van de energie, je ziet hoe informatie stroomt en hoe deze al dan niet door andere energie versterkt wordt e.a.

Human Design is een gelaagd kennissysteem.

 

Eén van die lagen - en in mijn ogen één van de meest interessante - wordt gevormd door de circuits en subcircuits.

 

Er zijn drie circuits. Ieder circuit levert ons specifieke energie. Zo zijn er in ieders design poorten en kanalen die ons als mens energie geven om deel te zijn van een groter geheel. Bijvoorbeeld om een burger te zijn in een samenleving, ons te kunnen identificeren met een nationale identiteit, of de energie om een bijdrage te leveren aan collectieve doelen (onderzoek, regels, wetgeving, planning, handhaving, het delen van informatie e.a.). 

 

Er is ook een circuit met stamenergie. Dit biedt ons de energie om binnen een groep, een gezin, team, of een familie te kunnen leven. Om onszelf desgevraagd aan de groep aan te kunnen aanpassen en om actief bij te dragen aan de doelen van de stam(men) waar we deel van uitmaken. 

 

Het derde circuit levert ons individuele energie. Dit is energie die in eerste instantie alleen voor onszelf bedoeld is. Waar er in het collectieve circuit en in het stamcircuit een zekere druk is om jezelf als mens aan te passen, of zelfs weg te cijferen, gaat het bij individuele energie juist om individualiteit en authenticiteit. Hier moet je jezelf juist niet aanpassen en volledig in je kracht gaan staan. Wat anderen daar ook van vinden. 

 

Door de energie binnen de verschillende circuits te kennen en te begrijpen, ga je nog beter zien hoe we allemaal met onze eigen unieke designs bijdragen aan de ontwikkeling van de gehele mensheid. Om een harmonieus bestaan te hebben hebben we mensen nodig die op één lijn zitten en die lijn ook bewaken, mensen die bereid zijn zichzelf aan te passen, maar ook mensen die volledig trouw aan zichzelf blijven en zichzelf juist niet aanpassen. Dat creëert een gezonde basis om samen te leven.

 

Daarom is het zo belangrijk om je eigen design te kennen en te leven. Door te begrijpen dat je de energie hebt gekregen om jouw eigen rol te spelen en door dit te accepteren, kun je steeds meer ontspannen. Je hoeft niets te forceren, niets te pushen en jezelf niet anders voor te doen dan je bent. Niet beter, niet slimmer, niet mooier, niet sterker...

 

Het kan enige tijd duren om jezelf los te maken van oude patronen maar het is meer dan de moeite waard. Ik ben zelf nu zo'n zeven jaar bezig om mijn aangeleerde gedrag te herkennen en steeds iets meer mijzelf te leven. Regelmatig glimlach ik als ik me toch weer bezig houd met zaken waar ik eigenlijk geen energie voor heb. Het is een liefdevol proces met bijzondere ontdekkingen. 

 

Omdat ik de circuits in Human Design zo boeiend vind heb ik ze op mijn website voor iedereen uitgewerkt. Ik heb ook een schema gemaakt waarmee je heel snel kunt vaststellen hoe jouw energie over de verschillende circuits verdeeld is. 

 

Dit is de link naar deze pagina. Je vindt de downloadlink van het schema helemaal onderaan deze pagina. 

 

Leef Stoutmoedig, leef jezelf

 

Bert

Reactie schrijven

Commentaren: 0