Wil je beter begrijpen wat er in jouw kind omgaat?

Je kind laat gedrag zien omdat het gezien wil worden

Er komen steeds meer kinderen met gedrag dat afwijkt van wat we nu nog als normaal beschouwen. Ze zijn authentieker, drukker, gevoeliger, slimmer, creatiever, op een andere manier emphatisch, of minder gefocust op het klassikaal leren. 

 

Vanuit de omgeving van het kind - familie, buren, school - wordt er vaak druk uitgeoefend om hulp te zoeken. Er moet iets gebeuren én bovenal moet het gedrag een naam krijgen.  

 

Kinderen een label geven is zo normaal geworden, dat we bijna vergeten hoe onnatuurlijk dit is. Hoewel het kinderen soms ook rust geeft (omdat de volwassenen rustiger worden), werkt een label beperkend. Zonder het in de gaten te hebben beïnvloedt het hun ontwikkeling. Zelfs positieve labels hebben vaak een negatief effect op de eigenwaarde van een kind.

 

Kan het anders? Ja zeker en niet zo'n beetje ook.

Je kunt als ouder op eenvoudige wijze meer zicht krijgen op de natuurlijk aanleg van je kind. Als je die aanleg kent, ga je anders - bijna altijd met meer plezier en minder zorg - naar de ontwikkeling van je kind kijken. 

 

Het mooie is dat je kind hiervoor niet (weer) getest hoeft te worden, of in gesprek moet met een volwassene. Daar zijn de meeste kinderen helemaal klaar mee.  

 

 

In twee gesprekken kan ik al heel veel meer vertellen over de specifieke kwaliteiten en behoeften van je kind. Je krijgt concrete handvatten mee om direct aan de slag te gaan.

 

Je hoeft niets voor waarheid aan te nemen, maar kunt zelf onderzoeken of het klopt! 

Laat je gegevens achter en ik neem contact op

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Iedere dag is een dag om nog nieuwsgieriger te worden naar wat er werkelijk in je kind omgaat.